Friday, January 21, 2011

Zambri Zambra

"Atuk bukan apa Zambri.Atuk cuma rasa,untuk zaman sekarang,susah nak tunaikan syarat-syarat ilmu ni.Bukan macam zaman dulu.Tambah-tambah di kawasan bandar macam ni." ujar Aki Rahman.Guru pertapaan Zambri.
"Takpa tok.Alang-alang dah belajar ilmu macam ni,baik saya belajar segala menda." balas Zambri penuh bersungguh-sungguh.

"Baiklah kalau begitu.Atuk akan turunkan ilmu ni kepada engkau.Lepas atuk baca jampi serapah dalam air mandian kamu ni,kamu bawa balik USB drive ni.Dalam tu ada pantang larangnya yang atuk dah simpan.Buka dan baca.Lagi satu,kamu kena penuhi syarat ilmu ni dalam seminggu sahaja.Ingat?" pesan Aki Rahman.Mukanya ketat-ketat.
"Jangan risau.saya faham tok.Dalam seminggu,mesti setel.Kat bandar kan ramai orang.Mesti mudah kerja saya ni tok.Hehehe.." balas Zambri penuh yakin.

*********Seminggu berlalu.*********"Atuk dah cakap.Zaman sekarang,tambah-tambah kat bandar ni,susah.Tak macam zaman dulu.Kalau dulu,atuk senang-senang ja boleh setel syarat tu dalam 4 hari.Pegi 2 ke 3 kampung,dah setel.Zaman sekarang..ha..baru kamu tahu.Susah kan? Dah seminggu,nak capai target setengah pun susah." ujar Aki Rahman sambil memandang ke arah Zambri yang kecewa.

"Susah jugak nak cari 40 orang gadis dara dalam bandar ni ye tok.Dapat tangkap ja..check-check tengok,dah tak dara.Ingatkan,ramai orang kat bandar,jadi lebih mudah." balas Zambri sambil membaca manual untuk menjadi orang minyak di dalam laptopnya.Sambil-sambil tu,ada jugak dia buka fesbuk untuk melihat bakal mangsa yang letak alamat penuh dalam profile.

Aki Rahman,selaku orang minyak senior,mengangguk-anggukkan kepalanya tanda setuju.

Zaman sudah berubah.
8 comments:

Mr feckry said...

hahaha

Nerzhul said...

emmm susah tu...

zonaku said...

mengong!

Anonymous said...

ok!sgt smart!

~gUrL in pUrPle~ said...

camner org minyak tu nak cek ek? *saya bagi soalan yg btolker ek?*

~gUrL in pUrPle~ said...

Dapat tangkap ja..check-check tengok,dah tak dara.


sebab ayatni soalan di atas ditanya..huk3

marina anakcikbob said...

hahaha.. sengal..

StingRay said...

feckry: hoho

ner: sungguh.mencabar betul.=p

zonaku:hahahahaha.

capa: sapa? aku? memang pun! haha

gurl: pakai termometer.hahaha

marina: keh keh keh.=p