Wednesday, January 12, 2011

Kecemasan Fesbuk

Ramai orang kecoh pasal fesbuk nak tutup.Pagi tadi,siap ada dibincangkan lagi dalam radio.Hahaha...

Rilek la.Kalau fesbuk tu tutup pun,aku berani jamin kerat serai lah,mesti ada mamat-mamat genius komputer (seperti aku..ehem-ehem) yang akan bangunkan menda yang sama atau semakin hebat.Contoh?

Mungkin ada pembangun aplikasi online di Malaysia akan bangunkan menda macam fesbuk jugak.Cuma nama lain sikit.Buku tiga-lima contohnya.

Tempias fesbuk dah banyak diaplikasikan dalam sistem lain.Kalau buka friendster,dah nak sama dah.Buka Yahoo pun,dah jadi macam fesbuk sikit-sikit.Sapa kawan dengan sapa pun nak tunjuk kat wall.

Kecoh.

Macam era awal 10-an dulu,fesbuk mana garing macam sekarang.Yang 'femes',friendster dengan myspace.Ye dak? Oh ya, 10-an di sini,bermaksud sela masa antara tahun 2000 hingga tahun 2010.Jangan dok buat-buat muka pelik.Tibai kang.

Ok.Jamil nak pegi sarapan.

Nak ikut?

Emmm....

Emm...

Bai bai.


7 comments:

. said...

kalau mark apa ke namanya tu dah tak nak facebook, mesti ada syarikat lain yang nak beli web tu. juta-juta takkan tak nak jual kot.

kalau.

Anonymous said...

tp tuh propa je kan?

http://www.blogtechnical.com/286/facebook-shut-down-hoax-spreads-like-fire.bt

cik selamah kundang said...

pwn je kot aku rasa.sbb aku baru baca ada orang melabur lagi.takkan nk close?anyway,drrozmey nk buat drbook tu tak mau join?

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

yelah..sbb mnde ni pn dh jd trend.bile tade,agaknye ape plak lpas ni kan jamil...hahah

p/s: bile nk siap buku baru nih?? lame tggu ni..huhuh

Anonymous said...

jamil,mau roti canai satu bai!

StingRay said...

nizam: dah sampai tahap bil bil dah kot skrg.haha

pis: yep.scam banyak zaman sekrang ni.Gelang magnet contohnya.hahahha..

selamah: tang dr rozmey tu..aku rasa..dia la melayu paling kompiden pernah aku jumpa.itu ja aku respek dia.level kompiden.terbaik! haha..40 juta.woott!

kakuna: ye.masa berubah2.lama2 orang bosan. buku? ye..sedang mengarang.rilek2...=) slow and steady. =)

capa: duit? duit? duit?

Kereta Sewa Pangkor said...

zaman 10-an tu aku terus pk zaman 1900-1910 an dulu.. cehh, jauh benor aku pgi..