Thursday, August 30, 2012

Sony Experia Go dan untuk mereka yang berminat.


Aku ada pengalaman pakai barang Sony E ni.Dulu henpon aku berjudul Sony Ericsson W580i.Dia punya perfomance,hui,memang sedap.

Dari ambil gambar,mendengar lagu,track tajuk lagu, berjoging sambil ukur jarak larian dan macam-macam lagi.Sony E W580i bagi aku,memang awesome.Cuma selaku pengSMS tegar,keypadnya memang tak tahan.Tak apa,boleh dimaafkan.

Kini,setelah lama dihidangkan dengan produk-produk HTC,Apple,Samsung dan yang lain-lain,tetiba Sony E berjaya menangkap perhatian aku lagi.

Kali ini,dengan produknya yang berjudul, Sony Xperia Go.

Telefon cerdik ni,jenis kalis calar,tahan habuk dan kalis air.Harga bawah RM1000.Well,antara sebab aku tak pakai tepon cuit-cuit ni selain dari sayang duit,aku risau kalau tepon aku jatuh ke,terkena air ke.Jadi,bila Sony keluar produk macam ni,memang agak kacip lah dengan aku.Ketching mai ais orang kata.

Walaupun masih guna Gingerbread (Android paling stabil mengikut apa yang aku baca), menda ni boleh diupgrade ke Ice Cream Sandwich tanpa masalah.Tapi kalau nak masalah jugak,boleh la upgrade telefon cerdik tu sambil cakap tuan kedai tu bodoh dan hodoh.Gerenti ada masalah lepas tu.Rasanya,kena baca balik kot,Sony dah keluarkan ke belum versi yang boleh upgrade ke Ice Cream Sandwich.

Features dia,bagi aku,ok lah untuk orang yang guna biasa-biasa macam aku.Takde la processornya sampai QuadCore.Tengok harga lah kan.

Paling leceh aku rasa,telefon cerdik ni tak ada kamera kecik kat depan.So,nak buat video call,memang haru biru lah.Apa gila cakap video call kena pakai kamera kat belakang.Takkan setiap kali nak buat video call,kena duduk depan cermin besar dengan harapan dapat tengok skrin kat depan.Itu adalah aksi yang sangat gampang.

Di bawah,adalah video telefon cerdik ni.Best je tengok dia basuh pakai air paip.3 comments:

alien said...

main campak2 pulak

zulkoa said...

aku nak beli!

aku nak beli pleaseeee...

nopan said...

keren banget ni phone