Monday, August 13, 2012

Jamil di Unit Human Resource

Setelah mendapat panggilan dari manager aku,aku keluar menuju ke lobi.Dah sampai ke lobi,aku menuju ke pintu lif.

Tekan butang,pintu lif dibuka.Aku masuk,pintu tutup dan lif tersebut dengan jinaknya terus naik ke atas.Dah sampai di tempat yang dituju,aku terus menuju ke arah manager aku.Elok aku sampai,dia bangun, dan kami berjalan menuju untuk mengambil sesuatu di hujung ruang pejabat.Dah ambil barang tersebut yang berupa fail maklumat calon yang bakal kami berdua interview sebentar lagi,kami berjalan menuju ke bilik interview.

Tak jauh.Di tingkat yang sama.

Tengah sedap berjalan,manager aku berhenti.Aku juga berhenti.Dia pandang ke arah aku.Aku pandang dia.Kemudiannya,dia bagi isyarat untuk aku pandang ke arah hadapan semula.Aku pun, pandang ke arah hadapan dengan patuh.

Kelihatan,seorang petugas HR, gadis, sedang membongkok di tepi almari rak fail yang tinggi.Dia membongkok untuk mencari fail yang terletak di bahagian bawah sekali.Seluarnya terlondeh menampakkan benda yang tak patut dilihat.Tiada pakaian dalam.

"Sabar je lahhhhhhhhh..." kata manager aku yang berjantina lelaki sambil geleng2 kepala.







Kurang setahun aku kerja di sini,dah dua orang HR buat menda macam ni depan aku.

Apa yang diorang nak buktikan ni sebenarnya?


12 comments:

alien said...

hui~

nad said...

rasanya orang HR ni kena pergi kursus cara cara nak ambik fail dengan sopan

naiba said...

ayoyo...

wat malu kaum je..huhuhu

nerves said...

jelmaan syaiton mungkin

adam said...

diorang nak belaianmu tu. Haha.

bukankosong said...

erk ele

dan dan buat buat marah

ceh!

Adziim said...

HR tempat gua kerja, dua dua perempuan. Bos India gua tak kisah sgt, assistant melayu tu yang jenis sendat2 punya baju. Kus semangat nak g HR.

diz is me... said...

erm...diorg x follow dress code..huhu...
x pnh ke org wat complaint psl nie?
ke...diorg seronok leh cuci mate?huhu...

anakcikbob said...

sabor je la tak pakai spender..

iNa aWiE said...

kami yg perempuan pun x mampu nak pandang.malu bila ada perempuan berpakaian macam tu..huhu

StingRay said...

alien: =p

jejentik: lepas balik kursus,ambil fail cara melentang.huiiii..haha

naiba: ceq tak tau..ceq tak tau. =p

nerves: tak kena ikat pulak ramdan ramdan camni ye.haha

adam: heh,aku belai dengan cili boh.sedap jugak.haha..

bk: marah ni!..marah ni! *mata tak berkelip.haha

adziim: ha,kau pun,pakai la sendat2.perli sikit.haha.

dim: dress code pakaian dalam tak ada barangkali.hahaha..

anakcikbob: haha..tak geli ke diorang rasa?

ina: kalau lelaki? haha

iNa aWiE said...

kalau laki,jadi hang la..tutup mata dengan tangan tapi buat lubang tengah2...gatai!