Monday, July 19, 2010

Pagi yang hensem 21

Setelah bersiap lebih kurang,aku bersedia untuk keluar rumah.Malas nak bersiap lebih-lebih.Kalau dah hensem tu,pakai apa pun tetap nampak hensem.Enuff said.

Aku buka pintu rumah.Walla.Amoi depan rumah tengah basuh kereta.Pakai tshirt putih labuh.Lepas tu pakai pulak short singkat.Singkat sampai tak nampak seluar.Gila.Memang seksi habis.Sebijik macam dalam video klip nigga-nigga dalam MTV.

Aku tenangkan diri.Cuba kawal hati waja aku agar tidak terlalu kreatif dalam menafsirkan imej-imej yang aku nampak sebentar tadi.Aku tutup pintu.Kunci grill.Galas beg laptop.Pakai kasut.Lengkap.Sempurna.

Aku berjalan menuju ke arah pagar.Amoi tadi masih menyiram-nyiram kereta sambil memandang aku yang hendak ke tempat kerja.Aku pulak dah tak pandang.Orang kata,pandangan pertama dah la.Tak leh lebih-lebih.Aku tak nak kena sumpahan batu pagi-pagi macam ni.

Aku tutup pintu pagar dengan tenang.Aku berjalan ke arah kiri.Semalam parking penuh,jadi aku parking kat lorong sebelah kiri rumah aku.Aku berjalan dengan tenang menuju ke arah tempat aku parking kereta semalam.Takkan tengok amoi basuh kereta pun boleh hilang fokus kan? Menda-menda remeh ja tu.Aku sambung berjalan menuju ke arah tempat aku parking kereta semalam dengan langkah yang penuh harmoni.Bila sampai,aku berdiri tanpa bicara.

Tiada kereta aku di situ.

Aku pusing ke belakang semula.Kelihatan PS sedang nyenyak tidur dihujung jalan sana.Bertentangan arah.Jadi,maknanya,aku kena berpatah balik,melintasi semula 'amoi seksi sedang basuh kereta gaya macam dalam video klip nigga-nigga dalam MTV' tadi dan menuju terus ke kereta aku.

Jadi...nampaknya..aku betul-betul hilang fokus.Benci.

7 comments:

Misya Idris said...

tengok sekali rezeki. tengok 2 kali dosa. haish!

alien said...

libang libu~

Firol said...

TU YANG HANG JELING SAMPAI LUPA SAT BENDA PENTING HEHEE

Lazyf said...

Hahaha...hahaha...hahaha...

Wanturd™ said...

jangan kena sumpahan batu bila lalu depan amoi tu da la..haha

StingRay said...

tiger: rejeki rejeki. =)

alien: hahahaha..

firol: wooo..hilang terus dalam kepala aku wooo..hahahhaa..

lazyf: amboih.haha

schomey: kalau kena..haru jugak nak kaver.haha

Imma Yusri said...

hahaha... sengal tol ko jamil.... dosa beb... dosa...