Monday, July 4, 2011

Semalam Yang Hangat 30

Aku pulang dari hospital dengan tenang.Jam dah 12 malam.Pintu pagar dibuka.Aku masukkan kereta,dan,tutup pintu pagar.

"WOFFF!!! WOFFF!! WOFFF!!!" anjing depan rumah aku menyalak.

Musibat punya anjing.Suka sangat buat bising.Kang aku buat report pasal gangguan bunyi,baru ada akai.Anjing jenis tak bermasyarakat macam ni yang aku tak gemar ni.Lain kali,kena kenal jiran-jiran.Bukan jenis main salak tak tentu pasal.Lempar ke Salak Selatan karang,ha..salak la puas-puas.Eh...Kelakar jugak lawak salak yang aku buat ni rupanya.

Suka-suki anjing tu nak salak kat aku.Muka kacak macam aku ni,mana sama taraf dengan pencuri.Pencuri yang boleh sama taraf dengan aku,cuma Brad Pitt dalam cerita Ocean's Eleven ja.Jenis pencuri bicak (bijak + kacak).

Jadi,memandangkan anjing tadi masih menyalak tak henti-henti,aku mula teringat kejadian yang melibatkan anjing tak lama dahulu. Dengan yakin,aku berdiri di hadapan pintu pagar.

Aku tenung mata anjing yang sedang menyalak tadi dalam-dalam.Badan bagi tegap-tegap.Aku hantar isyarat berbunyi "kalau tak diam,aku bunuh".Tegas,ringkas dan berkarisma sekali mesej yang aku hantar kepada anjing tadi.Jangkaan aku,dalam masa 5 saat,anjing tadi akan berguling-guling meminta ampun dari aku.Hehehe..

Anjing tadi terus menyalak tanpa henti sampai aku masuk ke dalam rumah.

Seth tan!


5 comments:

naiba said...

hahahah...mesej x sampai ye en jamil..mgkin jauh sangat kot...hihihihi

anakcikbob said...

dia nampak momok kat belakang ko..
wiuu.. wiuu.. *bunyik angin*

tuntung said...

pejadah halau anjing macam tu? -.-"

Anonymous said...

tak baik..!!

Anjing tu lapar kot.. nak cakap lapar mana la anjing tu reti.. nak buat muka kesian nnt dah tak ganas.. kesian anjing tu..

Unknown said...

bukak kelas, saya nak belaja, tp tepi rumah saya bukan anjing yg dibela. tapi arnab, banyak oo