Saturday, June 11, 2011

Sepetang Di Puchong

Aku pandu PS dari rumah dengan penuh bergaya.Niatnya,nak ke bandar Puchong.Ke bank kejap.Sambil memandu,muka aku penuh ceria.Maunya tak ceria.Hari memang cerah.Sesuai betul untuk memandu.

Setelah memandu 20 minit,aku tiba di bandar Puchong.Jalan boleh tahan sesak.Bank yang ingin dituju sudah berada di hadapan mata.Masalahnya,parking penuh.Jadi aku pusing perlahan-lahan.Malangnya,parking yang kosong susah betul nak jumpa.Nak jadi cerita,pada masa tersebut air-cond kereta aku masih lagi rosak.Tidak berfungsi.Berpeluh jugak la.

Walaupun cuaca cerah,langit cantik,namun boleh tahan jugak dia punya panas.Aku tak berputus asa.Aku pusing sekali lagi blok bangunan tadi.Masih sama.Parking penuh.Asa aku nampaknya dah nak putus,tapi aku ikat balik asa aku tadi.Maka...hasilnya,aku masih belum berputus asa.

Aku buat keputusan untuk pusing sekali lagi.Mana lah nak tahu,kalau-kalau ada nasib.

Nasib aku baik.Setelah pusing satu pusingan,ada kereta yang sedang mengundur keluar.Lokasinya betul-betul depan pintu bank.Terbaik punya parking.Rasa syukur mula menyelinap dalam hati.Aku tunggu pemandu tadi keluarkan keretanya dengan tabah.Badan berpeluh.

Dah setel kereta tadi keluar,aku masukkan kereta aku cepat-cepat.Risau jugak ada pemandu kereta mini buat aksi parking laju-laju macam dalam youtube tu.Melepas parking karang.

Selesai parking,aku keluar dari kereta dengan riang.Kaki melangkah laju menuju ke depan mesin ATM.Sampai di depan mesin ATM,aku buka wallet laju-laju.












Kad ATM tertinggal di rumah.


13 comments:

senyumSOYA said...

heheheh~ sabar jela~ (^^!

bukankosong said...

tahniah!!! ha..ha...

zai said...

sekurang2nya ko bagi rezeki kat org len yg tgh dok pusing cari parking...

Kereta Sewa Pangkor said...

tahniah jamil..

perindu_خلافة said...

Terbaik !! ^_^

zonaku said...

tahniah.. bukan kad atm lokasinya dalam wallet ker????

zulkoa said...

perkataan pertama setelah ko realize xde kat atm dlm wallet?..

babi kan?..haha

Shyrazrul said...

sabar inchik...sabar...minta sesaper post kan kat ATM sampai ke bank..ngehehehe

JHaZ KiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 46 buah negara.. :)

alien said...

best!

ko naik teksi ambik kad atm
PS tu bia je paking situ
susah ooo nak cari paking

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

ahahaha...mendapat le ko.....puchong nye jam mmg puaka...parking lg harammm..haihh...

naiba said...

huhuhuhu...pe yg en jamil rase ek mase tu..hihihi..~

yang saye tau..saye rase klakar dan dok tergelak sorang-sorang..hihihi~

StingRay said...

senyum: mmg sabar habis!

fly: tampar nak? haha

zai: dan aku berpanas sakan.=p

kay: terima kasih.tskkk...

perindu: tergampang!

zonaku: bawa keluar lupa letak.=p

ubi: astaghfirullahhalazimm...=) haha

sang: takda keja nak main pos2.=p

jhaz: baekk..=p

alien: cantik punya cadangan.memunah! haha

kakuna: tau takpa!

naiba: patut kena karate ko ni.haha