Wednesday, August 25, 2010

Sepetang di Puncak Jalil

Aku parking kereta dengan penuh bergaya.Makcik-makcik yang sedang sibuk berniaga kat bazar ramadhan berhampiran restoran Firzana semua memandang.Suami kat sebelah terus dilupakan.Pelanggan-pelanggan terus tak dilayan.Masing-masing menunggu aku keluar dari kereta.Mereka ingin tahu siapakah gerangannya jejaka yang parking dengan penuh bergaya sebentar tadi.

Aku sambung dengar lagu dalam kereta.

Mereka kecewa.

Operasi bazar ramadhan berjalan seperti biasa semula.Awek menggedik sana sini.Kuih-muih pun menggedik sana sini menarik perhatian pengunjung.

Setelah semuanya kembali normal,aku melangkah keluar dari kereta menuju ke kedai gunting rambut.Saja keluar lewat sikit.Aku kan pemalu.Demmit,muka hensem gila,tapi pemalu.Rare nih.

Aku berjalan masuk ke dalam kedai gunting rambut.Macha dalam kedai angkat tangan sambil panggil aku bos.Nasib baik aku tak buat hal.Kalau tak,nak jugak aku sebut.."ko dipecat".Takpun,aku boleh jugak cakap..."bagi semua duit,letak dalam petty cash ni" sambil hulur wallet aku.

Aku sambut sapaan macha tadi dengan senyuman.Dah selesai buat muka manis dengan harapan dapat potongan harga,aku duduk atas kerusi.Depan aku ada majalah.Dari cover,nampakmacam majalah iklan.Sambil tunggu macha tadi gunting rambut brader sorang lagi,aku buka majalah depan aku.

Majalah tersebut penuh dengan gambar gadis-gadis berbikini dengan tubuh yang ranum.Ok....terkena jerangkap samar versi bulan-bulan puasa macam ni yang tak gemar ni.

Bersepai pahala.

5 comments:

zonaku said...

rapuh betul iman

Misya Idris said...

huhuhuhuhu takper. kalau kena mandi junub, sekurang-kurangnya ko sekarang bukan kat smallville!

zulkoa said...

macha tu pakai bikini gak?..:p

Nazz@Purple said...

hehehhe..tutup la mata..

Nerzhul said...

kalau tertengok pastu letak buku tu takpe la. kalo terus selak mukasurat sebelah memang dapat lapar sesaje. hihi