Tuesday, August 10, 2010

Masanya telah tiba?

Aku rasa,aku semakin jauh dengan semua orang.

Aku rasa,aku semakin jauh dengan hapacrita.

Aku rasa,aku semakin jauh dengan realiti.

Aku rasa,aku semakin jauh dengan kenyataan.

Aku rasa,aku semakin jauh dengan dunia.

Aku rasa,aku semakin hilang arah.

Aku rasa,aku semakin sasau.

Kacau.

Bilau.

Tiada lagi humor-humor.

Tiada lagi cerita-cerita.

Mungkin hidup tidak lagi gembira?

Mungkin masa tidak lagi ceria?

Mungkin?










Ya.Semuanya menjauh.

Jangan risau Jamil.

Jaga diri.

Emmm..

Mmm..

Mm..

..

.








Aku betul-betul perlukan kekuatan...

Kekuatan untuk terus bangkit..

Bukan kekuatan untuk memusnahkan hidup manusia lain...



Ya.Aku tiada kekuatan itu.

End.

17 comments:

Shafa said...

alahai... apahal ni jamil wei...

Jay Harun said...
This comment has been removed by the author.
Jay Harun said...

mungkin ko terkena depression. seperti aku berbulan lalu.

Ju@Lucky^Mummy said...

jom jawab soalan banci.. ekekeke..

(sambil menaip sambil minum air.. terror x.. hak3)

farwalis said...

hapacrita tetap dihatiku

iza_hafizah said...

betulla jamil... feel baca hapcrita dh tak sama mcm dulu2 mula jatuh hati dgn hapacrita... serius ... im sorry...

SiFOO.net said...

salam
aku baru join encik punya blog n aku pun baru wat blog aku.disamping itu,postla komen kat aku.walaubagaim anapun,projek kita macm mana?oleh kerana itu, aja la sket2 aku pasal menda ni..akhir kata, aku xau dah nak komen...

aku rekomen mu men cakplong dalam majlis kenduri tahlil...lega la demam.

TAF World said...

kekuatan yang awak perlukan itu ada dalam diri awak sendiri.. Yakin dengan kemampuan diri awak.. Bangkit demi masa depan & cita-cita awak..

Lazyf said...

Jamil, what happened?

Misya Idris said...

ko PMS ke?

Anie said...

saya yakin awak kuat utk bersahur dan berpuasa besok... heh

KePOMPOM said...

nak kuat makan la biskut tiger.. kilang aku ada banyak kut..

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

jamil, selamat berpuasa esok!

Nirwana A. said...

jamil, aku macam dapat rasa apa yg ko rasa.

farras'fka said...

chaiyok2 jamil..ramai yg support engko..

mila.ibunajihah said...

awak cuma perlu masa..take your time, kami semua akan tunggu. Selamat Berpuasa =)

orang panggil aku mun. said...

jamil!jamil!!hoyeh2!!(sambil angkat banner 'jamil boleh' tinggi2 :DDD)