Monday, October 15, 2012

Apa Aku Jumpa Bila Weekend - 9

Entry ini adalah hasil gabungan aktiviti 2 minggu Jamil.Hik hik hik.Dah lapang kejap lagi,Jamil nak bercerita pulak.

Terjumpa flakes ni di Stesen Petronas.RM1.10 je.Murah betul.Asyik wooo makan sekeping-sekeping.

Sampai sekarang aku menyesal tak ambil buku ni.RM5 je.Kalu tak,dah buleh buat macam-macam bege.

Budak ini sumpah comel.Muka bersih,gebu.Dia sedang mengambil gambar kakaknya.Hahaha!

Pertama kali jejak kaki ke food court IKEA walaupun banyak kali dah datang.Ye lah,datang hujung minggu,tengok ramai orang bebeno.Jadi,sebab nak cuba,aku try masuk.Ramai kata meatball IKEA sedap.Bagi aku,biasa je.Aku lebih suka kepak ayamnya.Ada kat sebelah tu,tak sempat snap pulak sebab ingat kepak ayam tu tak boleh kalahkan meatball.(T_T) Well,selera masing-masing.Kan? Pengajarannya, aku tak nak datang dah makan kat sini time wiken.Punya la sesak. Kena cari hari tak wiken nampaknya.

Aksi 2 budak lelaki bergambar sesama sendiri.Banyak kali jugak deme bergilir-gilir.

Masyaallahhhh..besaqnya dia punya meatball! Steady la gerai Kak Sheila di pasar malam exit bukit Mahkota.(Dekat dengan KUIS tu.Gerai dia betul-betul dekat selekoh dalam pasar malam tu) Dulu,aku pernah cerita ada satu lagi kedai sup yang sedap kat pasar malam ni.

Seekor kucing di atas longgokan buah mata kucing.Haha.

Dah setel makan,hantar akak aku balik rumah dia,kemudian aku pun bergegas pulang ke Subang.Jam dah 9 malam lebih.Masa atas highway nak sampai exit Putrajaya,baru teringat jaket aku tak ada.Dah pikir sampai berkerut dahi,aku rasa mesti tertinggal dalam surau Petronas  Bukit Mahkota masa maghrib sebelum tu.Hui,jaket kesayangan ni dah makan banyak tahun dengan aku.Dah jadi kawan rapat. Tanpa membuang masa, aku terus patah balik ke arah Bukit Mahkota.Nampak jaket ni, terus aku snap gambar buat kenangan.Jahanam,main ambil-ambil gambar ni,buat aku terus rasa macam gadis-gadis pulak.


"Aku tak akan tinggalkanmu lagi sayanggggg......percayalah..."


Meremang bulu punggung.




6 comments:

atikah akma said...

dramatik sungguk part last tu..

bukankosong said...

1st picture'

gambe

Anonymous said...

What if i created a blog with the same name as other blog accidentally? is that legal?

FyDa MajiD said...

yosh! sy ke ikea juga wekend sabtu lepas!

naiba said...

waaaa....nasib baik ade lg..huhuhu..
jamil..jamil...kesian jaket..nasib jaket..bukan anak...klu x, mesti dah takde..huhuhu

StingRay said...

la kuchi: sungguh dramatik sekali.hoho

bk: ah sudah.gambe tu menatang apa? haha

anon: well...hello mate! haha.=p

fyda: nasib baik tak jumpa kan? kalau jumpa,aku paksa ko belanja.haha

naiba: kalau anak,dia boleh call henpon aku.haha.jaket tak boleh call aku.haha