Wednesday, March 28, 2012

Murad

Kod di hadapan mata,berlalu baris demi baris.Semuanya aku taip dengan penuh kasih sayang.Entah bila le nak kerja kerani macam ni.Hari-hari menaip je.

Dah siap kerja,terus update KPI.Muka senyum-senyum melihat deretan tugasan yang sudah disiapkan.Semuanya awal dari dateline.Kalau maintain macam gini,boleh tersenyum riang hujung tahun ni dibuatnya.

Tengah sedap-sedap senyum,perut pula rasa tak sedap.Aku bangun dan menuju ke tandas.Jalan keluar ke lobby,terus masuk ke tandas.Aku kuak pintu yang pertama.Masuk.Tutup pintu dan aku mula buka tali pinggang keledar.

Gotcha!

Tali pinggang seluar lah.Hahaha.

Jadi,setelah buka tali pinggang,aku bersedia untuk londehkan seluar dan meneruskan urusan seri paduka baginda yang amat penting tersebut.

"Ha Murad! Murad! Murad!" aku terdengar suara lelaki.Betul-betul di belakang aku.Kuat betul jeritnya.Aku terpana.

Jahanam,apahal aku tak perasan ada orang dalam tandas.Rasanya dah tengok betul-betul tadi.Aku mula cemas.Aku pusingkan kepala aku perlahan-lahan ke belakang.

Kelihatan ada satu walkie talkie yang pak guard tertinggal di belakang aku.

"Ha Murad! Murad! Murad!" bunyi walkie-talkie tadi lagi.












Murad kepala bana dia.


5 comments:

sekapur said...

haha..hei murad..haha..lawak tol la

StingRay said...

rasa nak lempang murad tersebut.Tinggal merata-rata barang dia.

Aeryn mummy aiyris zarra said...

kelakar gile la blog kau ni.hahaha

naiba said...

hehehehe..mesti neves kan..heheheheh..nasib baik walkie talkie je..bukan betul-betul murad..huhuhu

Kereta Sewa Pangkor said...

entry ni dh menceriakan hari aku yang redup... kahkahkah