Thursday, February 28, 2013

Jamil, Buyong dan Machoman

Semalam,aku singgah di rumah sahabat aku yang berjudul Buyong.Buyong pernah muncul di dalam entry yang bertajuk "Dewa Rubik".Buyong jugak sahabat yang aku tumpang rumahnya ketika pertama kali aku datang kerja di KL pada awal tahun 2007 dahulu.

Sahabat susah senang kata orang.

Jadi, sebab semalam aku terlupa print surat rasmi yang perlu di hantar, aku singgah di rumahnya sebentar.Dah beli pos ekspress, aku terus menuju ke rumahnya di area Equinne Park.Aku suka betul rumah yang dia duduk.Rumah banglo setingkat.Sebijik-sebijik.Laman luas.Duduk sorang-sorang pulak tu.

Masuk rumah, terjumpa pula dengan Machoman. Machoman baru sampai ke KL dari Sarawak rasanya.Peh, lama betul tak berkumpul macam ni.Dah siap print surat, kami keluar minum sebentar.

Keluar naik kereta Neo si Machoman.Hanya kami bertiga.Dalam banyak-banyak kenangan naik kereta bertiga macam tu, aku hanya ingat dengan jelas 1 kejadian.

Kejadian di mana kami bertiga, menaiki kereta Neo Buyong yang baru dibeli ketika itu, dengan hanya memakai boxer mengelilingi taman perumahan di Taman Sentosa, Jalan Klang Lama, pada lewat malam hari.

Kerezi betul.

Haha.Rumah Buyong ada 5 ekor anak kucing.Comel-comel.Ibu dan bapak kucing pun bulu jenis tebal dan gebu.Buyong namakan anak-anak kucing ni dengan nama "Floppy,Disket,Folder,Keyboard" dan 1 lagi aku tak ingat nama.Memang budak IT betul lah.


*Bila aku google, rupanya banyak betul cerita Buyong dan Machoman dalam blog aku.Hahaha.
**Kepada yang beli Blook Hapacrita dulu, cover belakang tu, itu gambar bontot Buyong dan Machoman lah.Yang lagi sorang tu, aku namakan dia dengan "Under18".Hahaha lagi.
0 comments: